SUNI Kft. Tóépítés főbb kérdései

Tóépítés


Tóépítés főbb kérdései.

Milyen anyagok szükségesek kerti tó építéséhez? 

Előre gyártott tavak      
Tófóliák ezen belül: PVC, EPDM gumifólia  
               

Hová célszerű kerti tavat telepíteni?

A tó elhelyezésére a kertünk olyan területét válasszuk, ahol nincs mellette, vagy a közvetlen közelében lombhullató fa. Kissé árnyékos helyet keressünk, olyat, ahol a tó vizét napi 4-6 óránál tovább nem éri közvetlen napsütés. 

Különböző méretű, típusú tavakat telepíthetünk, különböző módon szerelhetjük fel, és telepíthetjük be halakkal és növényekkel. Gyakorlati tanácsokat cikkeinkben talál.

Mi az ideális tóméret?

A méret függ a rendelkezésre álló területtől és "pénztár­cánk lehetőségeitől". Kerti dísztónál a vízfelszín legalább 3,5 - 4 m2  legyen. Ha halakat is tervezünk a tóba, akkor legalább 100 cm legyen a vízmélység.

Biotó vagy úszótó: Ez a kifejezés azt jelenti, hogy a fürdésre is használt kerti medence nem igényel vegyszeres kezelést, mert a tó peremére telepített növények feladata a víz biológiai tisztántartása. Ha biotavat tervezünk, mindig legyen egy sekélyebb zóna, ahol a növényeket biztonságosan elkülönítve, mégis a tó szerves részét alkotva tudjuk elhelyezni. A forma a fantáziánkra van bízva, tófóliás tó esetén bármi megvalósítható. Alkalmazkodjunk a kertünk stílusához. A szabálytalan forma természetesebb hatást kelt.

 

Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés

Ajánlatkérés esetén igyekezzen részletezni
a feladatot.

Kollégáink hamarosan felveszik
Önnel a kapcsolatot.


Neve:

Üzenete:

E-mail címe:

Mely tevékenységünk érdekli:
Biztonsági kód:
honlapkészítés és webtárhely: Elite Media
Cím: 1103 Budapest, X.ker. Noszlopy u. 2. | Tel.: +36-1-261-41-20 | Fax: +36-1-262-6446