SUNI Kft. Agrogazdasági referencia munkánk surgaléklé tározó

Csurgaléklé tározó szigetelése


Szarvasmarha tartásnál a "kihordásra kerülő almos trágya tárolására szolgáló műtárgyakat is szigetelünk". Egy erre vonatkozó "Csurgaléklé tározó referencia munkánk" anyagkigyűjtése a kivitelezésnél felhasználtak szerint:

 

Anyag Anyag/termék tipusa Felhasznált mennyiség
Dréncső monitoring, gázelvezető renszer Perforált dréncsövek 135 Fm
Geotextilia Geotextilia 350 gr/m2 1325 m2
EPDM szigetelő anyag FIRESTONE EPDM 1,14 mm 1304 m2

 A project technológiai-kivitelezési folyamatának leírása:

1-DRÉNCSŐ ÉS MONITORING RENDSZER KIÉPÍTÉS

A dréncsőrendszer az előkészített földmederben kialakított árkokba, szivárgó kavicsréteggel ellátva került telepítésre. Általános gyakorlat szerint a meder szélességében Perforált 100 mm átmérőjű műanyag csöveket helyeztünk ki, melyeket 8-10 méterenkénti rácsosztásban 50 mm átmérőjű dréncsövekkel kötöttünk össze. A gázelvezetés biztosítására, 10-15méterenként a dréncsőrendszert 50 mm átmérőjű dréncsövekkel a koronaélig vezettük, a végeket gázszellőző gombákkal zártuk le. A szivárgás észlelésére 1 db monitoring megfigyelő cső került kialakításra 315 átmérőjű csatornacsőből melynek az alsó részébe csatlakoztattuk bele az 50mm és 100 mm átmérőjű dréncsöveket. Amennyiben a megfigyelő monitoring csőben megjelenik a folyadék annak laboratóriumi vizsgálatával megállapítható, hogy szivárgásról van e szó vagy csak talajvíz megjelenésérő. Együtt szolgál a szivárgás észlelésére illetve a talajvíz és talajgázok elvezetésé

2-GEOTEXTILIA

A dréncsőhálózat kialakítását követően a mederfenéken került kihelyezésre a Geotextilia védőréteg mely a szigetelőanyag védelmét biztosítja. Jól kombinálja a nagy vízáteresztő képességet, a kitűnő szilárdanyag visszatartó tulajdonságokkal.

3- FIRESTONE EPDM mederszigetelé

A kialakított csurgaléklé tározó a FIRESTONE (USA) Cég által gyártott 1,5 mm EPDM gumilemezzel ==a világon     egyedülállóan, a FIRESTONE világszabadalmával védetten== „hidegvulkanizálással” került szigetelésre. A hidegvulkanizálás a gyakorlatban vegyi kötést jelent. A Gyártó előírásai szerinti átfedéssel leplesítésre erülő gumileplek, lemezdarabok, csőáttörés-borítások, stb. az egyesítés előtt olyan kellősítő, segédanyagokkal kerültek kezelésre, melyek a gumilemezek felszínén vegyi folyamatot indítottak el és ezáltal, az egyesítendő gumilemezek közé felhelyezésre került félig vulkanizált csíkok a helyszínen  cca. 4-6 hét alatt egységes gumitömbbé vulkanizálódtak össze az EPDM szigetelő anyaggal. Az EPDM lemezek „hidegvulkanizálása” ==a fentiekben leírt eljárás miatt== gépi felszerelést, és eszközt nem igényelt, kizárólag a szigorú technológiai útmutató szerint manuálisan történt. Az EPDM gumilemezek technológiai előírás szerinti egyesítését csak és kizárólag vizuálisan ellenőriztük a technológia szerint meghatározott módon. Az esetben ha az illesztéseknél az egymásra kerülő gumilemezeken redő (kapilláris hatást kiváltó gyűrődés) mutatkozott, akkor azon a helyen egy 20x20cm-es lemezátfedéssel zártuk ki a  a potenciális hibalehetőséget. A Firestone szigetelési rendszer részét képező segédanyagokkal egyesítettük szivárgásmentesen a csőbekötéseket, műtárgyakat a tározó szigetelésére kihelyezésre került EPDM gumilemezbe.

Árainkról, és felmerült kérdésekkel kapcsolatosan, kérjük, hívja Cégünk illetékes kollégáját honlapunk „Kapcsolatok” menüpontja alatt található elérhetőségeken! Megtiszteltetésnek vesszük, hogy időt szentelt fenti anyagunk áttanulmányozására! Kérdései megválaszolásában készséggel állunk rendelkezésére!

Fent bemutatott referencia projecttel kapcsolats adatok közzétételére, Cégünk szerződésszerinti jogosultságot kapott. 

Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés

Ajánlatkérés esetén igyekezzen részletezni
a feladatot.

Kollégáink hamarosan felveszik
Önnel a kapcsolatot.


Neve:

Üzenete:

E-mail címe:

Mely tevékenységünk érdekli:
Biztonsági kód:
honlapkészítés és webtárhely: Elite Media

Cím: 1103 Budapest, X.ker. Noszlopy u. 2-6. | Tel.: +36-1-261-41-20 | Fax: +36-1-262-6446