SUNI Kft. Agrogazdasági refencia munkánk fedett hígtrágya tározó szigetelés

Fedett hígtrágya tározó


Fedett hígtrágya tározó szigetelése

A project kivitelezésénél felhasznált anyagok és anyag mennyiségek felsorolása:

Anyag Anyag/termék típusa Felhasznált mennyiség
Dréncső monitoring gázelvezető rendszer Perforált drécsövek 550 Fm
HDPE szigetelő anyag AGRU HDPE 2,00 mm 2632 m2
Nicoflex 1000 fedőanyag Nicoflex 1000 2585,65 m2

 

A project technológiai-kivitelezési folyamatának leírása:

1-DRÉNCSŐ ÉS MONITORING RENDSZER KIÉPÍTÉSE

Együtt szolgál a szivárgás észlelésére illetve a talajvíz és talajgázok elvezetésére. A dréncsőrendszer az előkészített földmederbe kialakított árkokba, szivárgó kavicsréteggel ellátva került telepítésre. Általános gyakorlat szerint a meder szélességében Perforált 100 mm átmérőjű műanyag csöveket helyeztünk ki, melyeket 8-10 méterenkénti rácsosztásban 50 mm átmérőjű dréncsövekkel kötöttünk össze. A gázelvezetés biztosítására, 10-15méterenként a dréncsőrendszert 50 mm átmérőjű dréncsövekkel a koronaélig vezettük, a végeket gázszellőző gombákkal zártuk le. A szivárgás észlelésére 1 db monitoring megfigyelő cső került kialakításra 315 átmérőjű csatornacsőből melynek az alsó részébe csatlakoztattuk bele az 50mm és 100 mm átmérőjű dréncsöveket. Amennyiben a megfigyelő monitoring csőben megjelenik a folyadék annak laboratóriumi vizsgálatával megállapítható, hogy szivárgásról van e szó vagy csak talajvíz megjelenéséről.

2-GEOTEXTíLIA

A dréncsőhálózat kialakítását követően a mederfenéken került kihelyezésre a Geotextilia védőréteg mely a szigetelőanyag védelmét biztosítja. Jól kombinálja a nagy vízáteresztő képességet, a kitűnő szilárdanyag visszatartó tulajdonságokkal.

3- AGRU HDPE  SZIGETELÉS

A meder szigetelését az AGRU GmbH által gyártott 2,0 mm HDPE – nagysűrűségű polietilén lemezzel -- végeztük el, mely nem tartalmaz újrahasznosított adalékanyagot. Fekete, mindkét oldalán sima, a hígtrágya tározó vízzáróságáért felel. Cégünk Magyarországon egyedülállóan, a HDPE szigetelőanyag leplesítését COMON-S adatrögzítővel szerelt hegesztő készülékkel végezte. A COMON-S adatrögzítős hegesztőkészülék a hegesztési munka során varratonként rögzítette a hegesztési paramétereket (hegesztési hőmérséklet, sebesség, összenyomó erő) valamint jegyzőkönyvezésre kerültek a hegesztési munka minőségét befolyásoló egyéb környezeti adatok is. Cégünk a COMON S hőékes hegesztő automatával készített hegesztési varratairól a legújabb DVS 2225-4 szerinti előírásnak megfelelő protokollt adtunk át a megrendelőnek a kivitelezési dokumentáció részeként.

3- Nicoflex 1000 úszóbójás fedés

A telep trágya-bűz kibocsátásának csökkentésére, a kialakításra került hígtrágya tározó meder, Nicoflex úszóbójás fedéssel került lezárásra. A meder földmunkálatainak elkészülte után került sor a meder felmérésére, és a mederméretek alapján a NICOFLEX 1000 szálerősített fedő fólia méretre gyártására. A méretre gyártott és helyszínre szállított fóliát, gépi és kézi erővel helyeztük ki a hígtrágya tározó mederbe, a kihelyezést követően, a hígtrágya felszínén a fedő fólia úszását lehetővé tevő úszóbóják felszerelése következett. A meder alsó HDPE2 ,00 mm szigetelése és felső záró Nicoflex 1000 szigetelése közé került a hígtrágyalé betárolásra. A képződő gázok elvezetéséről az úszóbójákba beépített gázelvezető csövek gondoskodnak.

A projektben beépítésre történt gépészeti termékek felsorolása:

Steenbergen típusú, fix telepítésű 9 méter keverőszárral szerelt traktor meghajtású keverő berendezés 2 db

A projektben beépítésre történt gépészeti termékek beépítési folyamata:

A mederparton illetve mederfenéken előre kialakított beton pódiumokra kerültek a keverő berendezések telepítésre, a fedő fólia kihelyezését megelőzően.Az úszóbójás fedőfólia telepítését követően, kialakításra került a fedőlemezen a keverő meghajtását biztosító kardántengely csatlakozási helye, valamint a keverési irányt állító manuális kar hozzáférhetőségét biztosító zárható nyílás.

Project képek:

Földmunka

 

Keverő berendezés

Szigetelt tározó

   
   

Fedett meder

 
Árainkal és felmerült kérdésekkel kapcsolatosan, kérjük, hívja Cégünk illetékes kollégáját honlapunk „Kapcsolatok” menüpontja alatt található elérhetőségeken! Megtiszteltetésnek vesszük, hogy időt szentelt fenti anyagunk áttanulmányozására! Kérdései megválaszolásában készséggel állunk rendelkezésére!

Fent bemutatott referencia projecttel kapcsolatos adatok közzétételére, Cégünk szerződésszerinti jogosultságot kapott.

 

Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés

Ajánlatkérés esetén igyekezzen részletezni
a feladatot.

Kollégáink hamarosan felveszik
Önnel a kapcsolatot.


Neve:

Üzenete:

E-mail címe:

Mely tevékenységünk érdekli:
Biztonsági kód:
honlapkészítés és webtárhely: Elite Media

Cím: 1103 Budapest, X.ker. Noszlopy u. 2-6. | Tel.: +36-1-261-41-20 | Fax: +36-1-262-6446